Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@05:55:00 GMT

نمک ‌پاشي بيمه‌ها بر زخم زلزله‌زدگان

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۶۴۹۴۷

نمک ‌پاشي بيمه‌ها بر زخم زلزله‌زدگان

خبرگزاري آريا - کرمانشاه- ايرنا- فقط سرما و زندگي سخت در چادر و کانکس نيست که تَن زلزله ‌زدگان کرمانشاه را مي‌لرزاند؛ نمکي هم که برخي شرکت‌هاي بيمه به زخم غم‌ ديده‌ها زده‌اند، آشفتگي آنان را دو چندان کرده است.

زمين لرزه ويرانگر 21 آبان در غرب کرمانشاه، 41 هزار واحد مسکوني را تخريب کرد و به حدود 60 هزار واحد هم خسارت زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حدود 10 درصد از اين واحدها، مسکن مهر و بقيه هم ساختمان هاي شخصي ساز يا تعاوني بودند که بيشتر آنها زيرپوشش بيمه حوادث و زلزله قرار داشتند اما برخلاف تصور اوليه زلزله زدگان، دريافت خسارت از بيمه‌ها تبديل به يک هفت خان شد.
زلزله ‌زده‌ها اکنون در کنار سرماي طاقت ‌فرسا و سختگيري و کم‌کاري بانک‌ها در پرداخت تسهيلات مصوب، مجبورند بدحسابي برخي شرکت‌‌هاي بيمه را هم تحمل کنند.
اصلي ترين اميد زلزله ‌زدگان براي آغاز عمليات بازسازي خانه هايشان، دريافت تسهيلات از بانک ها و خسارت بيمه‌هاست؛ اميدي که با گذشت بيش از 80 روز از واقعه هنوز براي بسياري از آنان به ثمر نرسيده است.
**شکايت مي کنيم
اعتراض به کم‌توجهي و سهل انگاري شرکت‌هاي بيمه تا جايي بالا گرفت که هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه `تهديد به شکايت قضايي` کرد.
استاندار کرمانشاه وقتي ديد از عمل به وعده‌ها خبري نيست، روز 30 دي تهديد کرد: اگر شرکت هاي بيمه تعلل و کوتاهي کنند از آنها رسما شکايت و آنها را دادگاهي مي کنيم و با هيچ‌ کس مماشات نمي‌کنيم.
بازوند چهار روز بعد در جلسه با مديران بيمه البرز و آرمان، 2 شرکت بدهکار اصلي به زلزله زده ها، گفت: بيمه هاي آرمان و البرز پرداخت حق بيمه مردم زلزله زده را به شوخي نگيرند زيرا هرگونه کوتاهي در اين زمينه ظلمي آشکار در حق مردم حادثه ديده استان است.
او پنجم بهمن هم تاکيد کرد: شرکت هاي بيمه آرمان و بيمه البرز با گذشت 73 روز از واقعه زلزله هيچ توجهي به مناطق زلزله زده و تعهدات خود ندارند.
**شيطنت آرمان!
حدود يک چهارم از 38 هزار واحد مسکن مهر استان کرمانشاه در زلزله 7.3 ريشتري 21 آبان آسيب جزئي و کلي ديده اند؛ واحدهايي که پرونده هاي خسارت بيمه آنها در پيچ و خم هاي اداري بيمه آرمان گير کرده است.
آرمان شرکتي است که بانک مسکن براي بيمه کردن تسهيلات مسکن مهر انتخاب کرده اما صداي اعتراض مديران اين بانک را هم در آورد و آنان معتقدند که اين بيمه وقت تلف کرده است.
حسن ريحاني پور، مدير شعب بانک مسکن استان کرمانشاه سوم بهمن در گفت و گو با ايرنا تاکيد کرد که اين بانک از 30 آبان ارسال گزارش واحدهاي خسارت ديده مسکن مهر به بيمه آرمان را آغاز کرده است.
به گفته او، در مجموع تا اول بهمن گزارش خسارت 10 هزار و 255 واحد ارسال شده اما بيمه آرمان هيچ اقدامي براي پرداخت خسارت ها انجام نداده است.
به باور ريحاني پور، اين رفتار مسئولان بيمه آرمان نوعي بازي و شيطنت است زيرا گرچه آنها مي گويند مبلغ 12 ميليارد تومان در حساب بانک مسکن دارند اما تا وقتي ليست پرداخت خسارت از سوي بيمه به ما ارسال نشود، بانک امکان پرداخت به مالکان خسارت ديده را ندارد و نمي تواند با مبلغ موردنظر کاري کند.
**قول تسويه
از سوي ديگر، مصطفي شمس، معاون فني بيمه آرمان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: حجم بالاي کار و تعداد زياد پرونده ها و همچنين اعلام تدريجي آنها از سوي بانک مسکن مهمترين دلايل تاخير در پرداخت خسارت مالکان مسکن مهر است.
او وعده داد که حتما تا پايان بهمن ماه به تمام گزارش‌هايي که بانک مسکن تاکنون ارسال کرده، رسيدگي و خسارت مالکان مسکن مهر کرمانشاه را پرداخت مي کنيم.
شمس البته گفت: پس از بازديد کارشناس هاي ما مشخص شده که حدود 2 هزار و 500 واحدي که گزارش خسارت داشته اند، آسيبي جز ترک مويرگي در کار نبوده است؛ بنابراين تنها به حدود هفت هزار و 500 واحد، خسارت بيمه پرداخت مي شود.
استاندار کرمانشاه چهارم بهمن با اشاره به تهيه ليست پرداخت حق بيمه مردم توسط بيمه آرمان، اظهار داشت: اين بيمه پس از 70 روز از وقوع حادثه زلزله در استان به تازگي ليستي به استان تحويل داده که در سه مرحله در بهمن ماه بيمه ها پرداخت مي شود بايد مسئولان اين بيمه پاسخ دهند که چرا در اين 70 روز کوتاهي و در اين زمينه تعلل کرده اند و هنور هم قصد دارند که پرداخت حق بيمه را به چند روز ديگر موکول کنند که به هيچ عنوان براي ما پذيرفتني نيست.
به گفته معاون فني بيمه آرمان `مجموع خسارت پرداختي به مالکان خسارت ديده حدود 30 ميليارد تومان است.`
**البرز؛ بدهکار بزرگ
اما ميزان خسارتي که بيمه آرمان بايد به زلزله ‌زدگان بپردازد، به يک پنجم بدهي بيمه البرز هم نمي رسد.
همه واحدهاي مسکوني خانواده‌هاي شهدا و ايثارگران استان کرمانشاه زيرپوشش بيمه آتش سوزي و حوادث اين شرکت بيمه‌اي هستند؛ طبق برآوردها در زلزله 21 آبان حدود 13 تا 14 هزار واحد متعلق به اين خانواده ها تخريب يا دچار خسارت شده اند.
آنچنان که بختيار بالت، مدير بيمه البرز استان کرمانشاه به خبرنگار ايرنا گفت: تعداد واحدهاي خسارت ديده زيرپوشش اين بيمه در زلزله کرمانشاه دست کم 12 هزار واحد است که با توجه به استمرار گزارش خسارت ها، احتمال دارد حتي به 14 هزار واحد هم برسد.
80 روز از زلزله 7.3 ريشتري کرمانشاه گذشته اما بيمه البرز تاکنون تنها طلب يک هزار و 991 خانواده شهيد و ايثارگر را پرداخت کرده است؛ يعني مبلغي حدود 15 ميليارد تومان.
به گفته بالت، هم اکنون حدود 500 پرونده ديگر هم در دستور کار بيمه البرز قرار دارد که تا چند روز آينده پرداخت مي شود.
**تاخيري نداشتيم!
مديرکل بيمه البرز کرمانشاه اما هيچ اعتقادي به تاخير اين شرکت در پرداخت مطالبات زلزله زدگان ندارد و بر اين باور است که علت عقب افتادن پرداخت ها، ارسال دير هنگام مدارک مورد نياز از سوي بنياد شهيد بوده است.
بالت گفت: در مرحله اول ارزيابي خسارت ها توسط کارشناسان بيمه البرز، حدود هشت هزار واحد ارزيابي شد و تاکنون در مجموع مدارک مورد نياز تنها 2 هزار 500پرونده براي ما ارسال شده است.
بيمه البرز واريز مبلغ خسارت ها به حساب بيمه گذاران را پس از دريافت اسناد مالکيت، شماره حساب شبا و مدارک هويتي انجام مي دهد.
**البرز کم‌ تجربگي کرد
حجت‌الاسلام هادي عسکري، رئيس بنياد شهيد و ايثارگران استان کرمانشاه در واکنش به سخنان بالت به خبرنگار ايرنا گفت: علت تاخير در پرداخت خسارت بيمه واحدهاي مسکوني خانواده هاي شهدا و ايثارگران، کم تجربگي بيمه البرز بوده است زيرا همکاران اين بيمه مي ‌توانستند همزمان با انجام ارزيابي ها، مدارک لازم را هم از مالکان بگيرند و اگر اين کار را مي‌کردند، گستردگي و حجم بالاي پرونده ها هم مانع رسيدگي سريع به آنها نمي‌شد.
به گفته عسکري، البته بيمه البرز در ارزيابي‌هايي که اکنون انجام مي دهد، تلاش مي‌کند که مدارک مورد نياز را از مالک واحدها دريافت کند.
احمد عباسي، معاون تعاون بنياد شهيد و امور ايثارگران استان کرمانشاه نيز در توضيح علت اعلام تدريجي خسارت‌ها به بيمه البرز به ايرنا گفت: مهمترين دليل اين موضوع مراجعه ديرهنگام تعدادي از مالکان واحدهاي خسارت ديده است و اين غير طبيعي نيست که بخش اندکي از خسارت ديده ها ديرتر از سايرين اعلام خسارت کنند.
او گفت: نقش ما تنها يک رابط بين بيمه گر(بيمه البرز) و بيمه گذاران است و ما تنها مي‌توانيم مدارک موردنياز را از خانواده‌هاي شهدا بگيريم و براي تکميل پرونده به بيمه البرز تحويل دهيم.
مديرکل بيمه البرز استان کرمانشاه اما اصرار دارد که تدريجي بودن اعلام خسارت ها و نقص مدارک سبب پرداخت ديرهنگام خسارت بيمه بوده است.
او افزود: بنياد شهيد در مرحله دوم، خسارت سه هزار و 600 واحد ديگر را بيمه البرز اعلام کرده و اکنون هم مي گويد خسارت هاي ديگري هم وجود دارد.
به گفته بالت، بيمه البرز بر مبناي اعلام خسارت ها برنامه ريزي مي کند و نمي تواند همواره تيم هاي ارزياب خود را در استان کرمانشاه نگه دارد و منتظر اعلام خسارت جديد بماند.
**تسويه يک ماهه به شرط همکاري
به گفته معاون تعاون بنياد شهيد و امور ايثارگران استان کرمانشاه، بنياد شهيد روزانه بين 400 تا 500 پرونده خسارت به بيمه البرز ارسال مي‌کند؛ اين تعداد پرونده درست به همان اندازه اي است که مديرکل بيمه البرز استان کرمانشاه قول پرداخت روزانه آن را داد.
بالت گفت: پرداخت خسارت بيمه البرز بروز است و اين شرکت روزانه به حدود 400 تا 500 پرونده رسيدگي و دستور پرداخت آنها را صادر مي کند.
او افزود: اگر پرونده هاي خسارت از نظر پرداخت حق بيمه مشکلي نداشته باشند و بنياد شهيد مدارک لازم را زودتر ارسال کند، ما آمادگي پرداخت سريعتر را هم داريم.
طبق وعده بالت، اگر روزانه خسارت 400 پرونده هم پرداخت شود، با توجه به باقي ماندن حداکثر 12 هزار پرونده، تا يک ماه آينده بايد منتظر تسويه حساب کامل البرز با بيمه گذاران باشيم؛ البته مشروط بر اينکه بيمه گذاران و بنياد شهيد هم در ارسال مدارک همکاري کنند.
**اختلافي که هنوز حل نشده
يکي ديگر از مشکلاتي که صداي اعتراض بخشي از خانواده‌هاي شهدا و ايثارگران مناطق زلزله زده را در آورده، اختلاف در `مبناي تعيين خسارت ها` است.
به گفته معاون تعاون بنياد شهيد استان کرمانشاه، در تعدادي از پرونده ها کارشناس بنياد مسکن، خسارت وارده را ` تخريب صد در صد` تشخيص داده است اما بيمه البرز تنها سه ميليون تومان براي مالک واريز کرده و در توجيه آن مي گويد که چون ارزش اين واحد روستايي بيشتر از 10 ميليون تومان نيست، ما هم بيشتر از سه ميليون پرداخت نمي کنيم در حاليکه بازسازي هريک از اين واحدها بيش از 50 ميليون تومان هزينه در بردارد.
همين موضوع بود که سبب شد استاندار کرمانشاه چهارم بهمن ماه بر پرداخت کامل حق بيمه واحدهاي تخريب شده (سقف 35 ميليون تومان) تاکيد و اضافه کند: چنانچه کارشناسان بنياد مسکن به تشخيص تخريب کامل واحدهاي متعلق به خانواده هاي معظم شهدا در مناطق زلزله زده دست پيدا کردند، بيمه البرز به سرعت موظف به پرداخت کامل حق بيمه مي باشد و بنياد شهيد نيز بايد در اسرع وقت، نسبت به تحويل پرونده اين واحدها به بيمه البرز اقدام نمايد.
گرچه ظاهرا سخنان بازوند مورد قبول بيمه البرز قرار گرفت اما مديرکل اين بيمه عنوان کرد: فعلا قرار شده است که ابتدا خسارت بيمه پرونده هاي غيراختلافي پرداخت شود سپس يک کميته داوري با حضور سه کارشناس از بيمه البرز، بنياد مسکن و استانداري اقدام به ارزيابي مجدد واحدهاي مالکان معترض کنند.
استان 2 ميليون نفري کرمانشاه، 9 هزار و 800 شهيد تقديم انقلاب و اسلام کرده است و 32 هزار نفر از حدود سه ميليون نفر جانبازان و خانواده هاي شهدا، زيرپوشش بنياد شهيد استان کرمانشاه هستند.
**علت اقبال کم مردم به بيمه زلزله
طبق اعلام بيمه مرکزي، کمتر از 12 درصد ساختمان‌هاي کشور بيمه آتش ‌سوزي و کمتر از هفت درصد آنها بيمه زلزله دارند.
پايين بودن سطح درآمد خانوارها، نپذيرفتن بيمه به عنوان يک ضرورت و ناآشنايي با بيمه نامه زلزله از عوامل تمايل پايين مردم براي خريد بيمه نامه زلزله هستند اما شايد مهمترين دليل، `ذهنيت منفي در باره پيشينه منفي شرکت هاي بيمه در پرداخت خسارت` است؛ موضوعي که زلزله کرمانشاه مصداق بارز آن را به نمايش گذاشت.
**بيمه خوش‌حساب
البته در اين زلزله همه بيمه ها بدحساب نبودند و بيمه ايران از شرکت هايي بود که خيلي زود به چشم انتظاري زلزله زدگان پايان داد.
جمال يوسفي، مديرکل بيمه ايران استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: همه بيمه گذاران کمتر از 14 روز از وقوع حادثه خسارت خود را از بيمه ايران دريافت کردند.
او تعداد واحدهاي بيمه شده را هزار و 140 واحد اعلام و عنوان کرد: مجموع خسارت هاي پرداخت شده به زلزله زدگان 19 ميليارد و 200 ميليون تومان بود.
يوسفي دبير شوراي هماهنگي بيمه هاي استان کرمانشاه هم هست؛ از او در باره پيگيري کم‌کاري بيمه هاي البرز و آرمان پرسيديم اما گفت که جز در حوزه نرخ گذاري و بازاريابي اختيار ديگري ندارد و نمي‌تواند در باره کم کاري يا تخلف ساير بيمه ها اقدامي انجام دهد.
زمين لرزه 7.3 ريشتري 21 آبان در 11 کيلومتري بخش ازگله، 32 کيلومتري شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
اين زلزله به 10 شهرستان و يک هزار و 930 روستاي استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزيابي هاي صورت گرفته حدود 90 هزار واحد مسکوني شهري و روستايي نيز آسيب کلي و جزئي ديده است.
7444/8066 خبرنگار:عبدالله الماسي ** انتشاردهنده:علي مولوي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۴۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در جلسه ستاد بحران سمیرم گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶ نفر بر اثر غرق شدگی در منابع ذخیره آب این شهرستان جان خود را از دست داده اند .
منصور شیشه فروش همچنین در خصوص هجوم ملخ به مزارع استان هشدار داد و افزود: به همت جهاد کشاورزی ۲۵۰ هکتار از اراضی شهرستان سمیرم در مرز استان چهار محال و بختیاری برای جلوگیری از هجوم‌ملخ به مزارع سمیرم سم پاشی می شود.
شیشه فروش به صدور هشدار نارنجی هواشناسی نیز در پی ورود سامانه جدید بارشی به استان اشاره کرد و افزود: با توجه به هشدارهای هواشناسی تمامی اداره های خدمت رسان در راستای جلوگیری از خسارت ناشی از سیل آماده باش هستند .
وی گفت: براین اساس مراکز خدمات رسان به خصوص شهرداری ها و راهداری ها موظفند در خصوص بازگشایی دهانه پل ها، تقویت سیل بندها، آزاد سازی تصرفات جهاد کشاورزی و حفاطت از قنات ها اقدام کنند.
شیشه فروش به خسارت سیل هفته گذشته در استان نیز اشاره کرد و افزود: در پی بارندگی های اخیر به تعدادی از منازل مسکونی در روستاهای پادنا خسارت وارد شد که از بعد از ارزیابی و تایید بنیاد مسکن، خسارت آنها پرداخت می شود .
مدیر بحران استانداری اصفهان از پرداخت ۱۸۰ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان در سال گذشته خبر داد و گفت : خسارت به کشاورزان تنها از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت می شود که صندوق باید نسبت به پرداخت خسارت به کشاورزان سرعت ببخشد .
شهرستان سمیرم با شش شهر چهار بخش و ۱۲۰ روستا و ابادی در جنوب اصفهان واقع شده است

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۳ درصدی حوادث کار در کرمانشاه
  • البرز در وضعیت هشدار نارنجی هواشناسی
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق
  • پرداخت ۴۷ میلیارد تومان خسارت بدنی به علت حوادث رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد